Lietuviška spirulina yra auginama uždaro tipo bioreaktoriuose, kuriuose nėra tiesioginio kontakto su aplinka. Tai yra labai svarbu, nes spirulina yra linkusi kaupti sunkiuosius metalus. Kinijoje, Indijoje ar kitur, spirulina yra auginama atviruose vandens telkiniuose kur turi tiesioginį kontaktą su aplinka. Ir tiesiog juoką kelia pareiškimai, jog ten spirulina yra auginama švarioje aplinkoje – žinant jog tai vienos iš labiausiai užterštų valstybių planetoje. Visai kitaip spirulina yra auginama Lietuvoje.
1. Auginimas
Spirulinos auginimui yra naudojama jūros vandenį imituojanti terpė. Spirulinos auginimo procesas trunka apie 4 savaites. Natūraliai augant spirulinai, kai kurios joje esančios vertingos organinės ir mineralinės medžiagos yra sunkiai pasisavinamos, todėl terpė mūsų biorektoriuje yra praturtinama reikiamais mikroelementais, kurie padeda žmogaus organizmui pasisavinti visas spirulinos vertingas medžiagas.
2. Derliaus nuėmimas
Absoliuti dauguma spirulinos augintojų naudoja įvairius machanizmus darbo našumui padidinti. Tačiau yra viena labai paprasta priežastis, kodėl nuo to nukenčia spirulinos kokybė – spirulinos ląstelė neturi celiuliozės, ir ją galima labai lengvai pažeisti. Auginimo, derliaus nuėmimo, filtracijos metu pas mus yra naudojamas išskirtinai rankinis darbas, kas garantuoja aukščiausią spirulinos kokybę.
3. Filtracija
Kitas labai svarbus faktorius – švara. Mūsų spirulinos auginimo cikle, biomasės plovimas yra itin svarbi dalis. Turbūt pastebėjote, jog vienintelė rinkoje parduodamos spirulinos forma yra milteliai (tabletėse ar kapsulėse yra tie patys milteliai). Ir tai yra dėl vienos paprastos priežasties – jos niekas neplauna. Daugelis žinome jog grybai yra linkę kaupti radiaciją, tačiau skirtingai nei grybai, spirulina yra linkusi kaupti sunkiuosius metalus. Vartodami tokius spirulinos miltelius jūs vartojate ne tik spiruliną, bet ir tai ką ji sukaupė augdama atvirame telkinyje (tai įtakoja užterštas oras, rūgštūs lietūs, paukščių išmatos ir t.t.). Neplautos spirulinos kitaip parduoti negalima, nes jai išžiuvus yra matomi absoliučiai visi nešvarumai. Todėl sumalus, milteliuose to pastebėti yra neįmanoma. Mūsų džiovintoje spirulinoje, kuri yra patiekiama rinkai kruopščiai išplautų ir išdžiovintų lakštelių pavidalu, jokių nešvarumų nepamatysite.
4. Džiovinimas
Spirulinos ląstelėje yra labai daug baltymų (virš 60%) todėl išplauta ji pakankamai greitai pradeda gesti. Mes turime tik 4-6 valandas per kurias privalome spiruliną apdirbti. Dalis išplautos biomasės yra džiovinama, o kita dalis yra konservuojama fruktozės pagalba, kas vėliau virsta unikalia produktų linija – Bioactive.
Fruktozė kaip konservantas yra pasirinkta todėl, kad tai yra monosacharidas, kuris nedidina cukraus kiekio kraujyje ir todėl produkciją gali vartoti žmonės, sergantys cukriniu diabetu. Apie 13 % fruktozės sunaudojama organizmo energetiniams poreikiams, o didžioji dalis sukaupiama glikogeno pavidalu kepenyse ir gali būti panaudojama sunkiai dirbant, adaptuojantis, ilgalaikės įtampos metu. Fruktozė veikia tonizuojamai, tad rekomenduojama sportininkams, vairuotojams ir visiems, kurie patiria didelius krūvius.
Šviežia skysta spirulina – unikalus produktas
Bioactive produktų linija – tai natūralios, šviežios Spirulina platensis biomasės ir fruktozės derinys. Tyrimais nustatyta, jog šviežia spirulia yra iki 10 kartų efektyvesnė nei džiovinta, todėl džiaugiamės galėdami pasiūlyti rinkai išskirtinį produktą. Kitaip nei džiovintuose spirulinos produktuose yra išsaugomos beveik visos maistinės melsvadumblio savybės. Tokį produktą gali pasiūlyti tiktai spirulinos augintojas, nes dėl pakankamai trumpo biomasės gyvavymo laiko jos neįmanoma transportuoti apdirbti kitur.